Let op: om de kwaliteit en duurzaamheid van het product te garanderen gebruiken wij vanaf 27 december 2022 een andere folie. De uitstraling van de print kan afwijken ten opzichte van eerdere leveringen.

Trespa en HPL

Op werkdagen voor 21:30 besteld, binnen 4 werkdagen geleverd

1  m2
15 .
00
Bekijk prijslijst
Vanafprijs voor: Print op folie (exclusief HPL)

Description

  • Zeer sterk en onderhoudsvrij

  • Keuze uit Trespa® en HPL-platen

  • B1-gecertificeerd

  • Ideaal voor Reclamebord, Gevelbord of Bouwbord

Our Policies

Eigen drukbestand
Upload jouw bestand in een handomdraai en wij voeren automatische bestandscontrole uit.
Ontwerpen
Ontwerp zelf jouw bestand in onze online editor, keuze uit vershrilende templates.

In de derde stap van het bestellen kan je je bestand aanleveren of een eigen ontwerp maken.

Start met bestellen
cm
cm
st
Totaal:  0,3 m2

Over Trespa en HPL

De platen zijn van de beste kwaliteit en daarmee amper te breken. Je hebt de keus uit gecertificeerde Trespa® of HPL (High Pressure Laminate) platen. De constructie van plaatsoorten zorgt voor een waterbestendig bord, waaraan u geen onderhoud hoeft te verrichten.

Geen zorgen over vandalisme

Enorme puntbelasting is nodig om de toplaag te beschadigen of te breken. De platen zijn daarom perfect geschikt als reclamebord, de tekst blijft altijd zichtbaar. HPL-platen en Trespa® zijn ook in te zetten als bouwborden. `Door middel van het aanbrengen van folie kunt u uw boodschap aan voorbijgangers tonen.

Let op bij de montage

De platen zijn stevig en zoals gezegd: amper te molesteren door vandalisme. Dit gaat echter wel gepaard met een zwaarder gewicht dan u wellicht zou verwachten. Houd hier rekening mee. U kunt de platen zowel vastschroeven als vastlijmen, maar lees goed de handleiding van de schroeven of de lijm, zodat het gewicht van de platen niet boven de maximale draagkracht zit.

Extra levensduur mogelijk

De levensduur van HPL-platen zijn simpel en voordelig te verlengen door de keuze te maken voor dubbelzijdige bedrukking. Doordat de plaat nu dubbelzijdig beplakt wordt met de folie, verklein je de kans op het kromtrekken van de plaat en beperk je de invloed van eroderende factoren.

Downloads

Veelgestelde vragen

Je kunt Trespa® (HPL) schoonmaken met een vochtige doek en indien nodig met allesreiniger. Zet niet te veel druk, zo voorkom je dat het materiaal beschadigt. Maak de plaat vervolgens droog met een doek.

Dit materiaal is beschikbaar in 6 mm.

Dit gebeurt bijna niet. Gebruik je Trespa® als gevelbekleding? Houd er rekening mee dat er condensatie achter de plaat kan ontstaan. Voor een goede ventilatie is het noodzakelijk dat aan de onder- en bovenzijde van de gevelbekleding openingen zijn.

Ja, bij wisselende (weers)omstandigheden kan het materiaal krimpen en uitzetten. Dit kan een aantal milimeter zijn. Maak boorgaten daarom iets ruimer. Zo heeft het materiaal meer ruimte om uit te zetten en voorkom je dat het materiaal bol gaat staan.

Voor binnentoepassingen wordt de sublimatie printtechniek gebruikt. Voor buitentoepassingen de UV-printtechniek. Bij sublimatie wordt de inkt verweven in de stof, het is geurloos maar niet UV-licht bestendig. Bij de UV-printtechniek wordt de inkt verhard door een UV-lamp. De inkt is krasvast en UV-licht bestendig. 

Specificaties

Materiaal HPL-plaat: kunsthars toplaag met een kern van laagjes samengeperst papier.
Trespa®: EBC toplaag met een kern van natuurlijke vezels in combinatie met thermohardende harsen.
Gewicht HPL-plaat: 8,5 kg./m2
Trespa®: 8,4 kg./m2
Brandcertificaat HPL-plaat: B1
Trespa®: A1
Printtechniek HPL-plaat: latex op folie
Trespa®: geen
Maximale plaatmaat HPL-plaat: 133 x 350
Trespa®: 153 x 305 cm uit één stuk
Dikte 6 mm
Textuur HPL-plaat: glad
Trespa®: lichte structuur
Afwerking Frezen
Binnen/buiten Binnen en buiten
Waterafstotend Ja
Translucent Nee
Minimale afname 0,5 m2