Mezo

Op werkdagen voor 21:30 besteld, binnen 4 werkdagen geleverd

1  m2
28 .
89
25  m2
27 .
95
100  m2
27 .
02
Bekijk prijslijst
Vanafprijs voor: Mezo

Description

Our Policies

Eigen drukbestand
Upload jouw bestand in een handomdraai en wij voeren automatische bestandscontrole uit.
Ontwerpen
Ontwerp zelf jouw bestand in onze online editor, keuze uit vershrilende templates.

In de derde stap van het bestellen kan je je bestand aanleveren of een eigen ontwerp maken.

Start met bestellen
cm
cm
st
Totaal:  0,3 m2

Mezo (Cotton Panama 420 gr./m2): natuurlijk en stoer 100% katoen

Mezo (Cotton Panama 420 gr./m2) is een dichte stof met een stoere en natuurlijke weefstructuur, gemaakt van 100% BCI katoen. Het materiaal staat bekend om zijn natuurlijke look en creëert daarmee een warme uitstraling. Bestel Mezo al vanaf één m² met jouw unieke print met een maximale printbreedte van circa 272 cm en houd hierbij circa 2 cm extra rondom rekening met de rek en krimp van de stof.

Geschikt voor meubelstoffering en andere decoratie toepassingen

Mezo is geweven in een stevige panamabinding, wat zorgt voor een uitermate grove en stoere structuur en een natuurlijke, matte look. De weefstructuur geeft stevigheid, wat de stof geschikt maakt voor meubelstoffering. Maar ook voor sierkussens of gordijnen is de stof perfect. Met Mezo creëer je in elke ruimte een unieke sfeer. De Martindale score van 15.000 staat gelijk aan licht woongebruik en voorspelt een lange levensduur.

BCI voor een gegarandeerde kwaliteit

Mezo wordt geproduceerd volgens de Better Cotton Initiative (BCI) eisen. BCI katoen wordt wereldwijd verbouwd en hierdoor gemengd, wat zorgt voor een gegarandeerde kwaliteit. BCI is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties, milieuorganisaties en het bedrijfsleven en zet zich in voor een duurzamere katoenteelt.

Duurzaam en milieubewust geprint

Wij printen Mezo milieuvriendelijk op de Durst Alphaprinter. Een duurzame printtechniek waarbij het uitwassen van de stof na het printen niet nodig is. Zo besparen we kostbaar water en is het proces volledig duurzaam. De Alphaprinter print met acht pigment inktkleuren op waterbasis, wat garant staat voor hoge lichtechtheidswaarden. Mezo heeft na testen een lichtechtheidswaarde behaald van zeven bij een vol geprint vlak. Bovendien produceren wij on demand, wat betekent dat we alleen produceren wat jij bestelt en geen onnodige voorraden creëren en materiaal verspillen.

Geen eigen ontwerp? Gebruik een Motiflow dessin

Op de designers community van Motiflow vind je meer dan 10.000 unieke dessins die geschikt zijn voor print op interieurproducten, zoals de Mezo stof. Match bijvoorbeeld je wanddecoratie en textielproducten voor een verrassend resultaat. Registreer je als Motiflow partner of vraag meer informatie aan. Binnenkort zijn de Motiflow dessins rechtstreeks beschikbaar via onze website.

Downloads

Veelgestelde vragen

Ja, dit materiaal heeft een BCI certificaat. BCI staat voor better cotton initiative. Hierbij kun je uitgaan van een eerlijke productie. Denk aan minimaal gebruik van bestrijdingsmiddelen, aandacht voor een natuurlijke leefomgeving en geen kinder- of dwangarbeid.

Ja, Mezo wordt onder andere gebruikt als sierkussen. Je kunt dit materiaal gebruiken zonder dat het voor huidirritaties gaat zorgen.

Voor binnentoepassingen wordt de sublimatie printtechniek gebruikt. Voor buitentoepassingen de UV-printtechniek. Bij sublimatie wordt de inkt verweven in de stof, het is geurloos maar niet UV-licht bestendig. Bij de UV-printtechniek wordt de inkt verhard door een UV-lamp. De inkt is krasvast en UV-licht bestendig. 

Ja, de inkten zijn op waterbasis en daardoor enigszins milieuvriendelijk dan andere inkten.

Specificaties

Materiaal 100% katoen
Gewicht 420 gr./m2
Brandcertificaat Nee
Printtechniek Pigmentinkt
Maximale printbreedte uit één stuk 274 cm
Textuur Grove structuur
Afwerking Snijden, zomen, tunnel
Als je kiest voor afwerking per zijde, wordt de eerste kleur keuze garen doorgevoerd voor iedere zijde.
Binnen/buiten Binnen
Translucent Nee
Wasvoorschrift Wassen op 30 graden
Bleken niet toegestaan
Strijken toegestaan op maximaal 110 graden
Kan niet in de droger
Niet chemisch reinigen
Hangend drogen
Lichtechtheid Zeven
Martindale 15.000
Krimptolerantie (na wassen) Circa 4%
HS-code 52093900